Общинска избирателна комисия Смолян


РЕШЕНИЕ
№ 115 - 2131 МИ
Смолян, 21.09.2015

ОТНОСНО: Процедура за определяне чрез жребий на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати от ОИК в бюлетините за гласуване за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г.

На основание чл. 87, ал. 1, т. 10 и чл. 423, ал. 1 и 2 от ИК, Общинска избирателна комисия – Смолян:  

Р Е Ш И:

Общи правила

 1. Общинска избирателна комисия - Смолян провежда жребий за определяне на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.
 2. Жребият е общ за всички видове избори - за общински съветници, за кмет на община, и за кметове на кметства.
 3. В жребия участват партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети, регистрирали в ОИК поне един кандидат.
 4. Изтегленият от ОИК при общия жребий номер важи за всички видове местни избори на територията на общината (Кмет на Община, общински съветници и кметове на кметства). Този номер се изписва в квадратчето за отразяване вота на избирателя, отпечатано в бюлетината за общински съветници/кмет на община/кметове на кметства срещу наименованието на избраната при жребия партия, коалиция, местна коалиция или инициативен комитет.
 5. При идентичност на партиите, коалициите (включително местните коалиции), регистрирали кандидати за общински съветници или за кметове в ОИК, същите имат еднакъв номер на бюлетините за всеки вид избори, за който са регистрирали кандидати на територията на общината.

Под „идентичност" се разбира еднаквост при изписване на наименованието на партията или на наименованието и на състава на коалицията на територията на общината.

Процедура

 1. Жребият се води от председателя на ОИК.

При негово отсъствие той се замества от заместник-председател или от секретаря на комисията.

 1. В първата кутия се поставят еднакви непрозрачни пликове, всеки от които съдържа името на присъстващ член от ОИК и без плик с името на водещия процедурата по жребия. Кутията се обозначава с надпис „ОИК".
 2. Във втората кутия се поставят еднакви непрозрачни пликове, всеки от които съдържа пълното или съкратено наименование на партия, коалиция, местна коалиция, инициативен комитет, регистрирали кандидат/и в ОИК, независимо от вида избор (за общински съветници, за кмет на община или за кметове на кметства) и без да се повтаря. Наименованието на партията, на коалицията, местната коалиция или инициативния комитет се записва така, както е посочено в заявлението й за регистрация. Кутията се обозначава с надпис „ПАРТИИ, МЕСТНИ КОАЛИЦИИ, КОАЛИЦИИ И ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ”.
 3. В третата кутия се поставят еднакви непрозрачни пликове, всеки от които съдържа пореден номер. Броят на пликовете в тази кутия е равен на броя на пликовете от втората кутия. Кутията с поредни номера се обозначава с надпис „НОМЕРА".
 4. Председателят на ОИК изтегля два плика от първата кутия и обявява имената на членовете на ОИК, които ще пристъпят към теглене на плик от втората и към теглене на плик от третата кутия. След обявяване на имената на членовете на ОИК двата плика се връщат в първата кутия.
 5. Първият определен чрез жребия член на ОИК изтегля от втората кутия с надпис „ПАРТИИ, МЕСТНИ КОАЛИЦИИ, КОАЛИЦИИ И ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ” плик, съдържащ наименованието на регистрираната в ОИК партия, коалиция или местна коалиция. Вторият, определен чрез жребия член на ОИК, изтегля от третата кутия с надпис „НОМЕРА" плик, съдържащ номер, под който партията, местната коалиция или коалицията ще бъде обозначен в бюлетината.
 6. Процедурата по т. 11 и 12 се повтаря до изчерпване на пликовете във втората и в третата кутия.

Резултат от жребия и обявяване

 1. Резултатът от жребия се отразява в писмено решение на ОИК, което се обявява по реда на чл. 87, ал. 2 от ИК.
 2. Тегленето на жребия се извършва публично и на него могат да присъстват представители на партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети регистрираните от тях кандидати за участие в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г. и представители на средствата за масово осведомяване.
 3. Тегленето на жребия ще се проведе на 23 септември 2015 г. от 11:00 ч. в ст. 211 в сградата на Общинска администрация Смолян на адрес: гр. Смолян, бул.“България“ №12.

Решението подлежи на обжалване пред ЦИК по реда на чл.88 ал.1 от ИК в тридневен срок от обявяването му.

 

Председател: Виктор Руменов Монев

Секретар: Вели Вахдиев Паликаров

* Публикувано на 21.09.2015 в 17:15 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
   

Решения

 • № 263 - 21 31 МИ / 10.07.2019

  относно: Предсрочно прекратяване на пълномощията на Тодор Горелов, кмет на кметство село Славейно, община Смолян.

 • № 262 - 21 31 МИ Смолян, / 25.02.2018

  относно: Прекратяване на пълномощията на избран общински съветник, поради подадена оставка от кандидата и обявяване за избран, следващия от листата. Въз основа на подадено заявление от Кирил Иванов Асенов с вх. № 191 от 23.02.2018 г. и на основание чл. 87, ал. 1, т. 24 от Изборния кодекс, чл. 30, ал. 4, т. 3 във вр. с чл. 30, ал.7 от ЗМСМА и въз основа на получените данни от протоколите на СИК, ОИК-Смолян

 • № 261 - 21 31 МИ / 03.04.2017

  относно: Прекратяване на пълномощията на избран общински съветник, поради подадена оставка от кандидата и обявяване за избран, следващия от листата.

всички решения